I rigtig mange år blev den langhårede variant af schæferhunden anset for en fejl, og var derfor uønsket i  avlen. Heldigvis kom FCI på andre tanker, og fra 1/1 2011, blev den godkendt til avl på lige fod med den stockhårede variant. Langstockhårede med underuld kan derfor nu udstilles og avles med.

Kennel Mongrif har altid fundet disse hunde utrolig smukke, og vi har lejlighedsvis hvalpe til salg i denne pels type.

I 2018 fødte Team Dikas Extra en usædvanlig smuk grå hanhvalp Mongrif Legacy, Legacy ( Milo ) var den første langhårede hund kennelen beholdte. Milo har siden da, været udstillet i store dele af europa, hvor han har taget pusten fra mange, Heriblandt det Tyske verdensmesterskab ( Siegershau ) hvor han er gået helt i top som V3. I 2020 tog vi sidste kuld på Extra, som her har beriget os med Milos lillesøster, en super køn lille tæve som kennelen også har valgt at beholde, Mongrif Only bliver derfor Kennel Mongrifs første langhårede tæve, som vi håber at kunne sætte i avlen såfremt alle forudsætninger er til det.I kennel Mongrif har vi beholdt et par grå udstillingshvalpe hvalpe efter Milo, og kennelen planlægger at lave vores første kuld langhårede hvalpe i efteråret 2022. Pt har vi 6 langhårede hunde tilknyttet kennelen, hvor nogle er udstationeret. Vi vil opdrætte langhårede i farverne, Sort/brune, grå ( sable ) samt sorte varianter.


Sieger Mongrif Legacy og hans halvbror Mongrif Jacko Danmarksmester i Patruljeklassen i Dansk Politihundeforening

VA3 BSZS - VA1 ( DK ) 2022 - Mongrif Legacy

Mongrif Only

Mongrif Legacy til det Tyske verdensmesterskab BSZS

SG6 BSZS Godzilla von Oasis søn af Mongrif Legacy & Hidaya Squadra Silvalacus                     SG17 BSZS Gigi vom Neussenland datter  af Mongrif Legacy og Conbhairean Ruby

Home Historie Hanner Tæver Langhår Hvalpe Nyheder Kontakt Galleri